Ik leer leren is een training voor onder andere jongeren in de brugklas en het 2e en hogere leerjaar van het voortgezet onderwijs tot en met studenten in het MBO en HBO die vastlopen in hun schooltaken of slimmer willen leren. De training geeft op een coachende manier handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.

 

Het programma is geschikt voor:

  • Brugklassers
  • Jongeren in het 2e en hogere leerjaar van VMBO, HAVO en VWO die plotseling merken dat het leren niet meer gaat zoals voorheen
  • Studenten in het MBO en HBO

 

Ik leer leren gaat over HOE te leren. Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde jongeren, ook jongeren met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.

Ik leer leren

Inhoud van de training

De groepstraining (4 deelnemers) bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur, ieder met een eigen onderwerp dat met leren te maken heeft.

 

De training IK LEER LEREN kan ook individueel gevolgd worden. De sessies duren dan 1 uur. Hierbij kan ik als jongerencoach nog meer op de leerbehoefte van de jongere/student inzoomen.

 

Tijdens de training leer je onder meer wat je kunt doen als het leren even niet meer wil. Manieren om leren makkelijker te maken.

Leerstijlen & leerstrategieën, omgaan met faalangst en concentratieproblemen. Motivatie verhogen, plannen en organiseren. 

 

Werkboek

Tijdens de bijeenkomsten werken we aan de hand van het werkboek ‘Ik leer leren’, dat ook allerlei tips bevat die als naslagwerk kan worden gebruikt.
Tijdens de training wisselen we het werken uit het werkboek af met activiteiten en ontspanningsmomenten.


Kijk voor meer informatie op www.ikleerleren.nl 

Voor vragen mag je ook contact opnemen met mij:

info@greetjeberends-coaching.nl

 

Ik leer leren