Greetje Berends

Ik ben Greetje Berends, getrouwd en moeder van twee zoons, 20 en 24 jaar. Daarnaast heb ik een trouwe viervoeter, een zwarte Labrador genaamd Mick.

Na mijn verhuizing terug naar Enschede ben ik gaan werken in het onderwijs als onderwijs assistent op een middelbare school in Enschede.

Daar is mijn interesse aangewakkerd in de jongere. Waarom maakt een jongere een bepaalde keuze om iets juist wel of niet te doen? Waar komt dit gedrag of deze reactie vandaan? Waarom gaat het ene heel goed en het andere niet?

Vanuit mijn gevoel kwam ik vaak in gesprek met de leerling. Hieruit bleek een natuurlijk wederzijds respect, een zeer belangrijk punt in mijn ogen. Respect, begrip, interesse, een luisterend oor zonder oordeel.

Wat mijn wens toen al was, is dat iedere jongere zich prettig voelt. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Door het contact met jongeren en ervaring met mijn eigen zoons kwam ik steeds meer tot besef dat jongeren vaak ongewild worstelen met verschillende situaties.

Situaties waarin ik als jongerencoach geen hulp kan bieden maar ook situaties waarbij een jongerencoach zeker kan helpen.

In 2018 gunde ik mijzelf de tijd om, naast mijn huidige baan in het hoger onderwijs, als vrijwilliger bij Humanitas Match aan de slag te gaan. Dit vond ik zo mooi en gaf mij zoveel energie dat ik meer over de jongere en het coachen wilde leren.

In het najaar van 2018 ben ik de opleiding Jongerencoach bij Sonnevelt gaan volgen en deze heb ik in april 2019 succesvol afgerond. Daarna ben ik op Saxion begonnen met het coachen van studenten die vastlopen in hun studie.

Omdat ook veel jongeren vastlopen in het onderwijs heb ik de opleiding tot Ik leer leren-trainer gevolgd zodat ik ook deze jongeren hierin kan begeleiden en hen een leuke(re) schooltijd kan bezorgen waar ze later met plezier aan terugdenken :)

Wat een goede beslissing want bij jou, de jongere, ligt mijn hart